Bildbomb på mitt näste


Mitt rum


Boggie board in the hurricane

http://www.facebook.com/video/video.php?v=2175659085505

Mums

Imorgon kommer en kraftig orkan (orkanen Irene) att börja härja där jag bor, och den kommer troligtvis att vara två-tre dagar. Tydligen sägs det att alla hushåll i Wilmington kommer att bli utan ström (de flesta får nog klara sig utan vatten också) för en obestämd tid. 
För de som inte följer de amerikanska nyheterna varje dag blev vi i Delaware och några andra delstater på östkusten drabbade av en jordbävning för några dagar sen, som dock inte orsakade någon större skada i just Wilmington. På mindre än en vecka upplever jag alltså dessa två naturfenomen, båda för första gången i mitt liv. Istället för att vara rädd ser jag det hela som några smulor av min påbörjade upplevelsekaka som jag kommer att fortsätta käka under de kommande 10 månaderna.


5 grabbar

Idag åt jag min första hamburgare i USA, sen min ankomst för drygt två veckor sen. Burgaren kom dock inte från någon av de stora hamburgerkedjorna som McDonalds, Burger King och Wendy's, utan från en av lillebröderna, 5 Guys. För att göra en kort historia ännu kortare; bästa hamburgaren OCH pommes jag någonsin käkat.


Yaay... eller vänta.

Igår fick jag ett meddelande på facebook av en tjej som skrev att hon undrade om jag vill äta lunch med henne och hennes kompis någon gång den här veckan. Idag fick jag ytterligare ett meddelande, men den här gången av den andra tjejen, och undrade samma sak. Jag har aldrig träffat dessa två och visste inte ens att jag var vän med dem på facebook. När jag kollade deras profiler såg jag att båda är födda 1996. Jag har inte svarat än. 
Fortsättning följer...

Kulturkrockar

I Sverige äter man ofta pannkakor till lunch eller middag, i USA äter man pannkakor till frukost. 
I USA får man Sveriges motsvarighet till XL om man beställer något i storlek Small (Ex Coca-Cola, hotdogs, pommes)
I Sverige äter man chips till fredagsmyset, i USA äter man chips hela tiden. 
I Sverige äter man sällan gummibjörnar, i USA äter man dessa "vitimines" efter frukosten. 
Osv osv.

Mitt tillstånd

Det har nu gått ca 12 dagar sedan jag påbörjade min resa till USA och Wilmington. Framförallt den först veckan hände det oerhört mycket och det kändes som om jag levde i en bubbla. Fortfarande är det många nya intryck att ta in, men jag tycker att jag acklimatiserat mig aningens. Jag känner mig till exempel inte som en gäst i huset till 100% längre, utan jag kan sköta mig relativt självständigt. Självklart kommer det är dröja någon månad innan jag börjar känna mig riktigt hemma och börjar svara när telefonen ringer, men med tanke på min härliga familj känner jag mig aldrig riktig obekväm. 

Likgiltig

Som följd av att jag bor i ett hus med tre yngre syskon (ålder 11, 14, 15) förväntas jag att följa deras dygnsrytm. Det betyder att jag går till sängs ca halv 11 varje kväll för att sedan bli väckt vid kl 9. Lite surt kanske, men det stör mig inte särskilt mycket. Med denna delikata och intressanta information tackar jag för mig.

(O)skönt

De flesta av er som studerar på gymnasiet börjar nu på måndag, den 22 augusti. Jag börjar den 6 september, vilket är soft. Dock fick jag reda på något som inte är lika skönt igår, när jag mottog mina skolböcker för det kommande läsåret. Bland den feta hög med studiematerial fanns två matematikverk, den ena innehöll 600 sidor, den andra drygt 800. Dessa två böcker hör tydligen till samma matematikkurs som jag ska läsa.

Lite blandade bilder


Coach Steve aka the devil

En av mina tre coacher i fotbollen, coach Steve, är en före detta marinsoldat. 'Nuff said.

Vissa amerikanare har helt enkelt inte alla hästar i stallet

Idag kom det fram en tjej i min ålder och frågade och vi hade bilar i Sverige. Hon trodde nämligen att det var förbjudet att köra bil i vårat natursköna land. Jag svarade iskallt henne att hon var dum i huvudet, spottade på henne och vände mig och gick. Nejdå, hon var snygg så jag svarade henne sanningsenligt att vi har många bilar och att det är tillåtet att köra dem.

Avalon





Preseason

Igår började försäsongen för fotboll. Det positiva är att den bara varar i två-tre veckor. Det negativa är att vi tränar 14.00-18.00 måndag till fredag. This is the american way to do it!

Jag klagar inte

Jag skulle behöva typ ett sekel för att hinna förklara allt jag upplevt hittills. Tyvärr tror jag att jag kommer dö innan jag blir 117 år så jag pallar inte göra ett helhjärtat försök. Ni får nöja er med ett 1/7-hjärtat försök.
Lååång resa från Arlanda till CDG Paris till JFK New York till Delaware (ca 30 timmar). Få sovtimmar, men ändå rätt schysst. Efter en natts övernattning på ett hotell i New Ark och diverse information angående det kommande året som utbytesstudent, blev jag hämtad av min värdmorsa, Ann. Vi blåste direkt upp till New Jersey och alla dess stränder (Jersey Shore), till deras beachhouse. Där spenderade jag två grymma dagar och två nätter tillsammans med min obeskrivligt härliga/schyssta, roliga osv värdfamilj. Okej jag måste stoppa mig själv där. Jag låter som en uppspelt fjortonårig fjortis. Jag ber om er djupaste förlåtelse. 
Nåväl (okej, nu låter jag istället som någon gammal poetfan, men men), nu sitter jag i mitt rum och chillar men jag ska snart gå de två trappor ner som krävs för att komma till min värdfamilj och chilla. Bilder kommer snart för de som undrar.



Vad ska man säga?

Nästa inlägg jag publicerar att skrivas rätt så ganska många mil från Sverige och Falun, om allt går rätt till. Om jag inte får bloggabstinens och offentliggör ett inlägg på tåget om några timmar. Alltså kommer jag att skriva det nästföljande inlägget i USA. Peace out, eller nåt. Hejdå.



Rätt tänkt?

Om en dryg timme lämnar jag det hus jag bott i i hela mitt gånga liv. Sorgligt kan man tycka, men med tanke på att jag kommer till ett trevåningshus med en stor källare, och blir tillägnad den tredje våningen klagar jag inte särskilt mycket. Däremot kommer jag kanske att fälla en tår när jag kommer tillbaka till mitt sketna rum.



Sista dagen

Då så. Då var dagen kommen. Soft.

Suck

Jag förväntade mig att studierna i USA skulle vara chill, fram till i förrgår. Då fick jag reda på att 10 böcker ska läsas under skolåret, varav en ska läsas innan skolstarten, nämligen Odysséen av Homeros. På ca tre veckor ska jag alltså genomlida en knappt 400 sidor tjock novell skriven på gammalmodig engelska, för att sedan påbörja att plöja igenom nästa, och nästa, och nästa... Ja, jag är bitter.


RSS 2.0