Sug

Jag är nyss hemkommen efter en tung förlust, mot skolans absoluta rival. Varken jag eller ni inser hur stor rivaliteten mellan dessa skolor är. Därför sög det extra hårt att förlora. Dock var det vår första förlust hittills, av fyra spelade matcher, vilket får anses vara helt okej. Vad jag har hört har vi inte öppnat så bra på 33 år, senaste gången skolan vann "the conference". Ärligt talat så skulle det vara helt grymt om vi vann den i år. Fortsatt uppdatering angående detta lovas!

Hjälp mig

Om en timme eller så MÅSTE jag hoppa i en bil som kommer att ta mig ca två söderut till en av de många beachstäderna som USA:s östkust bistår med. Det låter rätt najs tänker ni kanske, men jag ber er att tänka om efter att ni läst hela inlägget. Det första av tre obligatoriska AFS-lägret äger nämligen rum denna helg. Ärligt talat vet jag inte riktigt vad lägret går ut på, men jag anar att det kommer att bli tre dagar fyllda med intressanta diskussioner om de kulturella skillnaderna mellan utbytesstudenternas respektive hemland och USA som är noterbara. 

Om sanningen ska fram...

.. så händer det mycket här hela tiden vilket bidrar till utebliven tid för att blogga. Till exempel lämnade jag igår hemmet 07.45 och jag kom inte hem förrän 21.30. 
Det är rätt drygt att känna att jag inte riktigt räcker till, men jag känner att jag vill prioritera mitt liv här i USA, därför får mitt liv i Sverige lida. Förhoppningsvis kommer allt lugna sig lite när jag börjar få rutiner i vardagen i samband med skolan.



Återigen dessa ynglingar

Idag såg jag att två tjejer, den ena född 95 och den andra 94, har puffat mig på facebook. Inte för att det behöver betyda något, men men.

Kort sammanfattning av de senaste dagarna

De senaste dagarna har varit fyllda med diverse ting och som en följd av detta har min datortid fått lida, därav den skrala inläggsfrekvensen. Eller åtminstone denna dag. De tidigare 3-4 dagarna spenderade jag i Wildwood Crest (en beachstad som hör till "The Jersey Shore"). Men till mitt försvar hade jag inte tillgång till min dator under dessa dagar. Eller jag åkte dit med en nästan urladdad dator utan en laddare rättare sagt. 
Idag hade jag som sagt min första dag i skolan och för att kortfattat beskriva den var det förvirrande, men kul och intressant. Jag kan säga att jag ser fram emot de kommande skoldagarna utan att överdriva. Dock ser jag inte fram emot kvällarna lika mycket. Idag hade jag fem olika ämnen och lektioner, vilket jag i stort sätt kommer att ha resten av alla skoldagar. Eftersom att det var första dagen bestod alla lektioner av en introduktion till det kommande läsåret bestående av kursmål osv. Lik förbannat har jag nu fem olika läxor, en läxa för varje ämne. Alla ska vara inlämnade till morgondagen. Visserligen är det inga nationella prov jag har, men ändå. Fast istället för att oroa mig över det, påminner jag mig själv om att de studieresultat jag åstadkommer här inte kommer att påverka mina svenska studier ett dugg, trycker i mig några block av den sista Marabouchokladkakan som jag besitter och spelar kort med värdsyskon. Jag trivs bra.


De ämnen jag läser är:
Advance Chemistry
Contemporary Mathematics
English
World Religions
Precalculus


Highschool

Imorgon börjar skolan. Jag känner mig inte nervös, utan jag tycker mest att det ska bli kul och intressant. Hur det går vet jag om ca 17 timmar.

Alltid något.

Där jag befinner mig får knappt några svordomar förekomma. Man förkortar till exempel "Bullshit" till "BS", men sen säger man också "Oh My Gosh", och utelämnar ordet "God" av en anledning som jag inte riktigt förstår. Dock beror det nog troligtvis på den religösa andan som till viss mån befinner sig i mitt område. "The F-Word" är såklart strikt förbjudet. Lyckligtvis kan jag häva ur mig några svenska svärord de gånger jag har behov av det, som till exempel i fotbollssammanhang, utan att bli tillsagd. Några av mina lagkamrater har av ren nyfikenhet frågat vad det är jag säger och när de fått det förklarat för sig har de genast efterfrågat att bli undervisade ämnet "Svenska svordomar". Därför är jag inte längre ensam om att springa runt på planen och skrika både det ena och det andra på svenska.

RSS 2.0